Vriendenhuizen

Home > Hulp die wij bieden > Vriendenhuizen

Vriendenhuizen van Vriend GGZ

De Vriendenhuizen zijn het levendige centrum van alle hulp en activiteiten die Vriend GGZ biedt aan zijn klanten. Op de webpagina Hier vindt u ons kunt u het actuele overzicht vinden van onze Vriendenhuizen. We werken hard aan nieuwe vestigingen door heel Nederland.

Meedoen in de samenleving

Het Vriendenhuis is een klantgerichte en klantgestuurde locatie. Het is een eigentijdse combinatie van gastenverblijf en activiteitencentrum. Mensen met een psychische of sociale beperking krijgen hier de middelen om – naar vermogen én met hun beperking – te kunnen meedoen in de samenleving. De Vriendenhuizen zijn daardoor oefenplaatsen voor duurzame maatschappelijke participatie.

Gastenverblijf en inloopplek voor de buurt

Voor onze gasten is het Vriendenhuis een laagdrempelig en goed toegankelijk gastenverblijf met mogelijkheden om te overnachten, te ontbijten, te lunchen en de avondmaaltijd te gebruiken. Het Vriendenhuis wil veiligheid bieden en ontspanning, een time-out, gevoel voor eigenwaarde, een niet veroordelende omgeving en een luisterend oor. Naast een gastenverblijf wil het Vriendenhuis ook een inloopplek zijn voor mensen uit de buurt.

Werk en stage

Voor de klanten die gaan werken in het Vriendenhuis, biedt het vele werkzaamheden zoals werk in de administratie, de keuken, bij de receptie, gastheer en gastvrouw zijn, facilitaire dienstverlening, enz. Al deze werkzaamheden bieden mogelijkheden om in deeltijd en naar draagkracht te experimenteren met nieuwe rollen, uitdagingen en vaardigheden. Daarbij wordt rekening gehouden met ieders kwetsbaarheden en kwaliteiten. De meeste – betaalde en onbetaalde – medewerkers van het Vriendenhuis zijn mensen met ervaringen in de psychiatrie, die werkervaring op willen doen en/of een betekenisvolle dagbesteding zoeken. Het Vriendenhuis is een oefen- en stageplek voor medewerkers en ook gasten.