24-uurs Thuisbegeleiding

Home > Hulp die wij bieden > 24-uurs Thuisbegeleiding *

U bent klant in de GGZ en vindt het belangrijk dat u meer begeleiding en ondersteuning in uw thuissituatie krijgt. Het is vaak moeilijk om met reguliere zorginstellingen de juiste zorg aan huis te organiseren. Vaak stuit je op de beperkingen van de kantoortijden, de kantoorfuncties en de kantoorgebouwen van de grootschalige zorginstellingen en hun medewerkers. Vriend GGZ biedt deze ondersteuning thuis wel.

Net als de hulp in de Vriendenhuizen is de 24-uurs Thuisbegeleiding helemaal vraaggestuurd. Thuisbegeleiding van Vriend GGZ betekent dan ook dat u:

  • ondersteuning krijgt op het moment dat ú dat wilt, overdag, maar ook ’s avonds, ’s nachts of in het weekend;
  • deze ondersteuning krijgt in een vorm waarvan u uit eigen ervaring weet dat die het beste werkt: door een bezoek van ons aan u thuis, een telefoontje naar u op vaste tijdstippen, of voor u telefonisch bereikbaar zijn juist op onregelmatige tijdstippen, contact via sms, WhatsApp of email, of een combinatie van deze vormen van contact, u bepaalt dit zelf;
  • bepaalt bij  welke doelen, gewenste situaties of klussen wij u kunnen ondersteunen;
  • ondersteuning krijgt van een – bij voorkeur ervaringsdeskundige – medewerker van Vriend GGZ die het beste bij u past; dat wil zeggen dat onze medewerker moet beschikken over juist die persoonlijke eigenschappen, vaardigheden en (ervarings-)deskundigheden, die u belangrijk vindt;
  • de gevraagde ondersteuning ook werkelijk krijgt, zonder wachttijden en dat wij zo nodig op zoek gaan naar bekostigingsmogelijkheden daarvan.

* Op dit ogenblik is de 24-uurs Thuisbegeleiding al mogelijk in Amsterdam, Arnhem en Enschede. In onze andere regio’s is Vriend GGZ druk bezig de 24-uurs Thuisbegeleiding verder te ontwikkelen.